Welkom! 

 

Welkom op de webzijde van Toeter- en Trommelvereniging Blazerus.

 

BLAZERUS, tja wat moet je er mee...
Wel, alweer vanaf 1987 is deze hechte vriendenclub als orkest bij elkaar. Dat er door de jaren heen wat aan de bezetting veranderd is, zal u niet vreemd in de oren klinken.

 


Maar dat deze kapel door een "simpele" naamsverandering zelfs een begrip is in het Dordtse en Brabantse carnavalstumult, mag toch wel als wonderlijk ervaren worden.
Deze knotsgekke "Toeter- en Trommelvereniging" is ontstaan vanuit jeugdkapel "De Merwekrakers" en heeft zich door de jaren heen met een klinkende naam als "The Champs" een weg getoeterd en getrommeld naar waar ze nu zijn.

 


Op vele (carnavals)feesten weten zij met hun typische repertoire en losse speelstijl (en als er gezongen moet worden doen ze dit ook nog effe) het publiek helemaal los te krijgen.
In steden als Eindhoven en Roosendaal zwermen zelfs groupies om de kapel heen. U begrijpt dat hierdoor een zekere heldenstatus wordt ervaren!!!

 Spannend zijn de acts die op de kapellenfestivals opgevoerd worden, vaak met een knipoog naar de landelijke en plaatselijke media hypes. Vorig jaar nog werd er heuse Italiaanse pasta gemaakt op diverse podia. Tja.... en daar hoort natuurlijk veel muzikale saus bij.....en hier was het publiek heel blij mee :o)

 


Dit carnaval zult u de mannen weer in een nieuwe paarse outfit gaan tegenkomen! Ondanks dat ze het paars gele niet verloochenen, moet ik wel zeggen dat dit een van de meest gedurfde creaties is sinds het 'markiezenpak'.

Hoe zijn de spelers van dit zooitje ongeregeld nu eigenlijk te typeren? Wel, kijkt u in ieder geval eens onder de button Leden. Hier kunt u deze goddelijke adonissen zien. Verder kan ik over ze zeggen: Doemarwa, HUH?, Links of is het nu toch rechts?, Mijn schuif is toch echt langer!, Effe losslaan hoor!, Lamutogslappuhhh!, Zeg, waar gaat Roodkapje heen?, Mag ik nu stoppen met bewegen? Heb ik foto's gemaakt dan?

U bent enthousiast en wilt meefeesten, of heeeel nieuwsgierig naar de nieuwe outfit? Kijk dan onder de button Dingen naar onze agenda of bel ons gewoon even als ook Uw feest een extra stimulans nodig heeft.

Tot ziens, tot BLAZERUS.

 


Volg ons: